008 - η΄ ΕΚΠ. ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ''ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ, ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ'' - 9/12/2011ΟΓΔΟΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ 7 ΜΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΘΕΜΑ: ''ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ, ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ''
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Κ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ....

ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΜΗ ΚΑΛΑ ΕΞΗΓΗΜΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΪΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ,ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΙΧΩΡ , ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ.

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΝΗΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

http://www.youtube.com/playlist?list=PL0FCE03722E3BEF37&feature=edit_ok

Ας αναδείξουμε τον ναό της Αφροδίτης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. 

http://templeofvenus.gr/

Ένα παράξενο μυστικό, ένα μοναδικό μνημείο, κρύβεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αντιγονιδών.
Πίσω από τις λαμαρίνες στην βορειοανατολική πλευρά της πλατείας υπάρχει ένας μοναδικός θησαυρός, που ήταν καλά κρυμμένος για αιώνες. Ο μοναδικής ομορφιάς Ναός της θεάς Αφροδίτης που είχε στηθεί στην πλατεία των Ιερών, δηλαδή στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Αντιγονιδών. Ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. πΧ που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.
Σε κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη η είδηση και μόνο ενός ενδεχόμενου τέτοιου πλούτου θα είχε κινητοποιήσει φορείς και πολίτες . Δυστυχώς το ασύλληπτης αξίας αυτό εύρημα απειλείται να αποτελέσει θεμέλιο πολυκατοικίας, παρά την κινητοποίηση των πολιτών της συνοικίας πέριξ της πλατείας. Το μνημείο αποτελεί Εθνική κληρονομιά και ανήκει σε όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Επίσης αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην οποία δεν αναδείχτηκαν άλλα Ελληνικά μνημεία. Σε μία εποχή που το κράτος μας διαδίδει τα περί βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού, δεν φροντίζει στην ανάδειξη ενός από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της αρχαιότητας, που θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών. Ένας θησαυρός ο οποίος μάλιστα βρίσκετε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Υπογραφές για την ανάδειξη του ναού της Αφροδίτης.

http://templeofvenus.gr/el/ypografes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...